Dog Box hundbur

Skydda din katt eller hund ordentligt när du åker bil. Skaffa en riktig krocksäker bur du som bryr dig om din älsklings säkerhet. Vi har alla åkt bil med våra djur i mindre burar. Katter åker i plastburar som spänns fast i säkerhetsbältet och hundar åker ofta i bakluckan i gallerburar.

Faktum är att dessa modeller inte är speciellt säkra för våra djur eller oss. En plastbur går lätt sönder eller knölas ihop vid en ordentlig krock även om den sitter fast i säkerhetsbältet och det samma gäller ofta för de vanliga gallerburarna. Det finns även speciella säkerhetsselar som man kan fästa sitt djur vid säkerhetsbältet med inte många vill ha sina djur fastsatta så. Djuret kanske blir skrämt eller åksjukt och kissar ner hela bilen. Krocktester gjorda av tyska motororganisationen ADAC visar också att de selar som finns på marknaden inte fungerar som det är tänkt utan djuret slungas ofta ut genom vindrutan i stället. Nu finns det dock ett säkrare sätt att resa med sitt djur i bilen.

Dog box är en krocktestad säker stålbur gjord i Schweiz av aluminium med High Tech profil enligt stränga kvalitetsriktlinjer (iso 9001). Alla fogar är glasfiberförstärkta och hörnfogarna är fastskruvade med särskilda lister som gör att boxen står ytterst stabilt och får en snygg exklusiv design. Aluminiumlisterna är 30 mm tjocka och ställda lodrät. Det gör att hunden eller katten inte kan klättra på gallret. Listerna skyddas också mot oxidering.

Väggarna är av flerlagers träplattor av björk som ger god isolering och skyddar djuret mot värme eller kyla. De höga sidoväggarna som är vattenresistenta skyddar bilen från smuts från boxens innersida. Stora sidoöppningar vid taket på boken ger god luftcirkulation och ger föraren fri sikt bakåt.

I burens botten ligger en vattentät plastbehållare med en slitstark antihalkbeläggning som gör att urin och vattenspill eller annan smuts inte rinner ut i bilen. Man har även tänkt på att buren ska sitta fast ordentligt i bilen. Det finns ett låsbälte för spänna fast buren i bilen samt kardborreband för fixering på bilmattan. Alla delar i boxen är underhållsfria och behöver inte ens smörjas. 2 års garanti lämnas på delar och tillbehör. Boxen finns i fyra olika modeller: Falcon, Milan, Eagle och Condor. Varje modell finns i tre olika storlekar, allt för att du ska hitta en modell som passar din bil och ditt djur perfekt.